Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bostheater logo

Bosfest presenteert

ZUAM

De Futurists

ZUAM: Een betoverende odyssee door tijd en ruimte

Betreed de nog onontdekte wereld van ZUAM, een meeslepend opera-ritueel. Samen met drie operazangers, een dove danser, elektronica en video verken je de complexiteit van gebarentaal en de UrSprache, een proto-taal onderzocht door Futuristische dichters.

 

Over de voorstelling

ZUAM is zowel een opstand tegen de bekende realiteit als een metafysisch ceremonieel, waarin het mysterie van het bestaan wordt aangeroepen. We nemen je mee naar het ongeziene, het onuitgesprokene, het poëtische, het mysterieuze verleden en de toekomstige wereld van jouw eigen verbeelding. Ontdek opnieuw je innerlijke zelf tijdens deze meditatieve ervaring, speciaal ontworpen voor de 21e-eeuwse ziel die voortdurend wordt overweldigd door een snel veranderende wereld. Een cathartische reis die rechtstreeks tot het onderbewustzijn spreekt, terwijl jij even ontsnapt aan de realiteit.

Op de golven van muziek, geïnspireerd door Jerzy Bielski’s eerdere ontdekkingen in het rijke domein van het niet-taalgebonden vocale veld, en een eclectische mix van traditionele muziek van Inuit, Tibetanen, Sioux, Zulu en Balinese culturen tot aan moderne elektronica. Ondersteund door de technologie die bij ZUAM een essentiële rol speelt, met innovatieve ensceneringselementen zoals lichtbuizen, monolieten van luidsprekers en dynamische LED-schermen, die de tribale patronen en geluiden tot leven brengen. Een meeslepende, voortdurend evoluerende audiovisuele wereld, opgebouwd uit diverse lagen.

De scheidslijn tussen werkelijkheid en illusie zal geleidelijk vervagen…

 

over de maker

De Futurists, gerund door componist en regisseur Jerzy Bielski in samenwerking met visual artist en filmmaker Thomas Brand, staat bekend om innovatief interdisciplinair en audiovisueel werk met gebruik van nieuwe technologie. Werkend vanuit de missie om een volledig nieuw soort muziektheater te introduceren in de Nederlandse en internationale podiumkunstscene, waarin diverse kunstvormen zoals muziek, theater, video, geluidskunst, dans, installatie en VR samenkomen. Met diepgaande verhalen, geworteld in hedendaagse realiteit en sociaal-culturele thema’s, hebben de Futurists een unieke taal ontwikkeld en een ruimte gecreëerd waarin onderdompeling en participatie centraal staan.

 

Credits

Artistieke leiding: Jerzy Bielski en Thomas Brand |Concept, compositie, regie: Jerzy Bielski | Dramaturgie, visuals, lichtontwerp: Thomas Brand | Dramaturgie, choreografie: Sandra Abouav | Coaching en eindregie: Frances Sanders | Audioprogrammering, live elektronica: Tatiana Rosa | Danser: Pawel Moleda | Stem (sopraan), beweging: Laura Bohn | Stem (sopraan), beweging: Julia Mintzer | Stem (bariton), beweging: Arnout Lems | Productie: Jakob Proyer | Marketing: Imke Muriël van Herk

 

Data en tijden

Ticket kosten

  • tickets
    € 12,50

bosfest

Start voorstelling: 
22:00 uur

Duur voorstelling:
105 minuten + wandeling

Entree Bosfestivalhart
Deze voorstelling is onderdeel van Bosfest. Om deze voorstelling te kunnen bewonderen dien je ook in het bezit te zijn van een entree ticket voor het BosFestivalHart.

entree Bosfestivalhart

Details voorstelling

  • Bosfest

Impressie van de show