Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bostheater logo

Bosfest presenteert

Forever Young

Monki & TENT

notice

Première op 3 september

Monki is uit de kast als optimist, maar hoe moet het verder?

In Forever Young veegt Benjamin Kuitenbrouwer de laatste twijfels van tafel. Want ooit zijn we als optimist geboren, met kinderlijke onschuld en met een bevragende blik. Wanneer ging het mis? Toen we werden gewezen op ‘kijk eens hoe de wereld écht werkt’? Toen werd geopperd dat je ‘liefde moet verdienen’ en toen er werd gewaarschuwd: ‘wees alert!!’? Monki zegt ‘Nee! Het moet anders.’

 

over de voorstelling

Mag je nog oprecht verontwaardigd zijn zonder te horen hoe complex de wereld is? Zwierend aan de Chinese mast en spelend rond de trapeze schudden de acrobaten Hanna de Vletter en Majo Cázares eigenzinnig de wasdom van zich af. De voorstelling is een fysieke vertelling over de kern van ons mens-zijn, over geoorloofd dromen van alternatieven. En over de daadkracht van elke nieuwe generatie, soms roekeloos maar altijd wezenlijk. Upbeat en met aanstekelijke energie krijgt optimisme in deze korte circusvoorstelling steeds meer lading.

Forever Young is een volgende voorstelling in een serie rond het thema optimisme van Monki, deze keer in regie van Benjamin Kuitenbrouwer, huismaker van TENT van 2021-2024.

 

over de maker

Benjamin Kuitenbrouwer (1988, Amsterdam) is een veelzijdig circusartiest en podiumkunstenaar en dankt zijn bijnaam Monki aan zijn voorliefde om tussen metershoge palen heen en weer te slingeren. Sinds zijn debuut (Not Somewhere Else, 2017), is hij vaak te zien op podia en festivals met voorstellingen waarin hij de dubbele Chinese mast combineert met livemuziek, theater of video. 

Tussen 2021 en 2024 is hij huismaker van het Amsterdamse huis voor hedendaags circus, TENT. In dit vierjarig makerstraject ontwikkelt hij met zijn gezelschap Monki een reeks over optimisme. Hij laat ons nadenken over ons negatieve wereldbeeld, de effecten van conventionele nieuwsmedia of onze algemeen heersende blik op de mens en de toekomst. Niet dat hij de slechte kanten van de mens wil verdoezelen, maar hij wil het positieve benoemen om het negatieve aan te pakken. Zo creëert theatermaker Monki de mogelijkheid om elkaar een verhaal te vertellen dat wel eens het verschil zou kunnen maken.

Credits:

Spel: Majo Cázares & Hanna de Vletter | Concept & regie: Benjamin Kuitenbrouwer | Co-regie: Anouke de Groot | Dramaturgie: Bas van Rijnsoever | Producent: TENT/ Monki | Productie: Veerle van Lieshout | Residenties: Latitude 50 & Werkplaats Diepenheim | Partners: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst

 

Data en tijden

Ticket kosten

  • Tickets
    € 8,50

Extra informatie

Start voorstelling
22:25 uur

Duur voorstelling:
25 minuten

Entree Bosfestivalhart
Deze voorstelling is onderdeel van Bosfest. Om deze voorstelling te kunnen bewonderen dien je ook in het bezit te zijn van een entree ticket voor het BosFestivalHart.

entree Bosfestivalhart

Details voorstelling

  • Bosfest