Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bostheater logo

Shift van een Nachtwaker/Facilitair medewerker

Hoe ziet een werkdag/nacht eruit?

Een shift wordt altijd door twee nachtwakers uitgevoerd.

De shift begint om 18:00. Je zorgt ervoor dat het theater klaar is om publiek te ontvangen; de verlichting wordt aangezet en je controleert of alle poorten van het slot zijn. Misschien is er vuil blijven liggen van de avond ervoor of staan alle stoelen en banken niet meer netjes. Dit ruim je dan op of zet je weer netjes terug. Wellicht is er nog een collega die een handje kan gebruiken.

Dan ga je eten. Na het eten gaat de ene nachtwaker richting de ingang van het theater en de andere blijft backstage.

Als je backstage blijft zorg je ervoor dat het daar netjes blijft en help je waar nodig je collega’s. Ook houd je in de gaten dat er geen ongewenste mensen backstage komen. Mocht dit gebeuren, dan los je dit netjes en vriendelijk op.

Als je bij de ingang van het theater staat, hou je een oogje in het zeil. Onze vrijwilligers doen de volledige ontvangst, maar soms is er een extra handje nodig en dan spring je bij. Je bent er vooral voor de veiligheid van de vrijwilligers, bezoekers en je collega’s. Mocht er iets zijn, dan ben jij de eerste die anderen kan oproepen via de portofoon. Dit kan zijn: een BHV geval of mensen die lastig doen en de aanwijzingen van de vrijwilligers niet opvolgen.

Tijdens de voorstelling blijf je in de buurt van de ingang en zorg je ervoor dat er geen mensen zonder toegangsbewijs binnen komen of de voorstelling verstoren.

Als de voorstelling is afgelopen, help je de vrijwilligers en collega’s met het opruimen van het theater. Zodra al het publiek naar huis is, sluit je de poorten en help je indien nodig de collega’s backstage.

De nachtwaker backstage begint na de voorstelling met het opruimen van de backstage. Misschien is er nog een kleine afwas of moet er nog een was worden gedraaid.

Zodra iedereen weg is worden de poorten van het terrein gesloten, worden de laatste opruim/schoonmaakklusjes gedaan (bijv. het koffiezetapparaat schoonmaken en de prullenbakken legen) en wordt het alarm aangezet.

Daarna ga je slapen in je cabin- deze staat op het terrein, vlakbij het Boshuis/kantoor. Afhankelijk van het programma is dit meestal tussen 01.00 en 01.30 uur. De bewaking heeft een telefoon in de cabin en staat onderling in contact met een portofoon.

Indien er onraad is of het alarm af gaat dan neem je -samen met jouw collega bewaker- polshoogte. Gelukkig is het over het algemeen rustig op het terrein en kan de bewaking over het algemeen gewoon slapen.

Tussen 9:00 en 9:30 sta je op, open je het Boshuis en ontbijt je. Ook zijn  er douches aanwezig om op te frissen. Om 10:00 ’s ochtends wordt de bewaking afgelost door kantoormedewerkers.

Terug naar de vacature