Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bostheater logo

Klotewerk

Een levende dystopie van de sociaal uitgesloten mens.

Er zijn mensen die leven met een gevoel van afkeer van de samenleving. Misschien omdat de maatschappij hen hardvochtig behandelt en aan de kant zet, misschien omdat ze niet kunnen wedijveren met de extreme normen van geluk die op hen worden geprojecteerd.

Voor een foodtruck in het Amsterdamse Bos staan mensen in de rij te wachten op een hotdog. In de truck zien we een vrouw die door sociale omstandigheden niet in staat is om de hel van haar leven te ontlopen. Wat blijft er van haar over? Misschien heeft de samenleving haar uitgekotst. Maar die samenleving zijn wij. Is ze verdoemd tot anonimiteit of zegt haar leven meer over ons dan we weten of willen weten?

‘Klotewerk’ is een gewelddadige, duistere komedie waar we genot tot ons nemen als fastfood en worden verleid om niet langer de ogen te sluiten voor situaties die we liever vermijden.

Wie bedient ons in onze grillige verlangens?

De tekst is gebaseerd op de gelijknamige tekst van Yiannis Mavritsakis

Klotewerk – route rood & paars (scrol naar beneden voor tickets)

 

Over de makers

Konstantinos Vasilakopoulos is een Griekse regisseur met als achtergrond de acteursopleiding van het Athens Conservatorium en de Amsterdamse internationale Regieopleiding. Hij maakt brutaal en gestileerd werk dat gekenmerkt wordt door droomachtige, hallucinerende beelden en teksten. Klotewerk is zijn eerste professionele voorstelling waarmee hij experimenteert met locatietheater.

Wendell Jaspers voltooide in 2003 haar studie aan de Fontys Academie voor Drama te Eindhoven. Sindsdien is zij te zien in het theater, films en op televisie. Zo speelt ze bij verscheidene professionele toneelgezelschappen.
De actrice werd in 2005 voor haar vertolking van Hokwerda’s kind genomineerd voor de Colombina toneelprijs.
In 2017 werd ze genomineerd voor de toneelprijs Theo d’Or voor haar rol in “Marilyn Monroe: Diamonds are a girl’s best friend”. In 2022 werd haar vertolking van Arkadina in Een Meeuw van Toneelgroep Maastricht eveneens bekroond met een Colombina-nominatie.

Mogelijk gemaakt door:  AFK &  Olland Buisman Stichting

Credits

 • Regie - Konstantinos Vasilakopoulos |
 • Spel - Wendell Jaspers |
 • Technicus Producent - Titus Duitshof |
 • Muzikaal Advies - Manolis Kasimakis |
 • Vertaling - Eveline Mineur

Event van de maker

 • t/m
  Boslab - Dans Festival Mime Toneel Aangelijnde honden toegestaan (Diverse locaties in het bos) Rolstoel vriendelijk

  Boslab Route Rood

  Sensuele dans, absurde beweging en duistere komedie over de Apocalyps, een sociaal uitgesloten hotdogverkoper en honden en hun baasjes… Route rood heeft het allemaal! In deze route: Niek Wagenaar’s Nymphs, Lara van Hoof, Konstantinos Vasilakopoulos

 • t/m
  Boslab - Dans Festival Mime Toneel Aangelijnde honden toegestaan (Diverse locaties in het bos) Rolstoel vriendelijk

  Boslab Route Paars

  Route Paars zit vol beweging en verhaal: van rappende dansers tot controlerende hondenbaasjes en een sociaal uitgesloten hotdogverkoper. In deze route Gaja Caruso, Lara van Hoof en Konstantinos Vasilakopoulos.