Veelgestelde vragen over Corona en jouw toegangsbewijs – Het Amsterdamse Bostheater - stralend middelpunt van de zomer

Veelgestelde vragen over Corona en jouw toegangsbewijs

Veelgestelde vragen corona en jouw toegangsbewijs

Wat zijn de geldende coronamaatregelen tijdens een voorstelling of concert?

Vanaf 1 juli is voor concerten en de avondvoorstellingen in het Amsterdamse Bostheater de 1,5 meter regel vervallen en hoeven er geen mondkapjes gedragen te worden. Bezoekers van 13 jaar en ouder zijn op vertoon van een entreekaart, het doorlopen van de gezondheidscheck én een coronatoegangsbewijs welkom in het Bostheater. Voor bezoekers tot en met 12 jaar is een coronatoegangsbewijs niet nodig.

Tijdens jeugdvoorstellingen werken we met de 1,5 meter regel. Ook dan is een coronatoegangsbewijs niet nodig.

Hoe kom ik aan een coronatoegangsbewijs?

Het coronatoegangsbewijs kun je aan de deur laten zien via de CoronaCheck-app of uitprinten via de website www.coronacheck.nl

Je kunt op drie manier een coronatoegangsbewijs verkrijgen :

 • Testbewijs, via Testen voor Toegang
 • Vaccinatiebewijs
 • Herstelbewijs

Let op: het gele vaccinatieboekje telt niet als bewijs. Je moet echt je vaccinatie koppelen aan de CoronaCheck-app, maar dat is zo gepiept!

Heb je geen smartphone? Dan kun je een papieren bewijs krijgen. Hoe? Dat vind je hier: https://coronacheck.nl/nl/print/

Meer informatie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/coronabewijs-voor-evenementen

Hoe kom ik aan een testbewijs?

Via de website https://www.testenvoortoegang.nl/ kun je vanaf twee weken voor aanvang van het optreden een testafspraak maken bij jouw in de buurt. Een test via een reguliere GGD-locatie is niet geldig!

Let op: zorg dat de testafspraak via testenvoortoegang.nl binnen 40 uur voor aanvang van het concert of de voorstelling valt. Vanaf 13 juli is dit 24 uur voor aanvang van het concert. Dit vanwege de reden dat wanneer de deuren van het Bostheater open gaan de test niet ouder mag zijn. Blijkt bij de deur dat jouw test te oud is, dan toont de scanner een rood scherm en mogen we je niet naar binnen laten.

Vul de volgende gegevens in bij de website ‘Testen voor Toegang’

 • Waarvoor wil je je laten testen?
  • Voorstelling of concert
 • Heb je klachten die bij Corona horen?
  • Nee
 • Wanneer begint de activiteit?
  • Datum van de voorstelling en starttijd van de voorstelling

Wat moet je doen als de uitslag bekend is?

 • Stap 1: In het bericht van de uitslag staat een code voor de CoronaCheck app.
 • Stap 2: Download de CoronaCheck app op je smartphone, deze kun je vinden in je Apple Store of Google Play store.
 • Stap 3: Koppel de code in de CoronaCheck app.
 • Stap 4: Toon de QR-code die verschijnt bij de ingang van het concert.
 • Kijk voor een uitgebreide informatie op: https://coronacheck.nl/

Heb je geen smartphone? Of ben je samen met iemand zonder smartphone? Kijk dan op https://coronacheck.nl/ hoe je een papieren bewijs print.

Let op: alleen testresultaten die ingepland zijn via Testen voor Toegang worden geaccepteerd om toegang te krijgen tot een voorstelling of een concert.

Ik heb mijn testuitslag niet ontvangen. Wat nu?

Als je bent getest via testenvoortoegang.nl en je hebt geen uitslag ontvangen, neem dan contact op met de Testen voor Toegang helpdesk via 088-7770809 (maandag t/m zondag 08:00 tot 20:00 uur) of ga langs de testlocatie waar jij jouw test hebt afgenomen. Zij kunnen jou verder helpen. De Bostheatercrew kan helaas geen toegang verlenen aan mensen die hun uitslag niet in de CoronaCheck app hebben gezet.

Hoe kom ik aan een vaccinatiebewijs?

Als je volledig bent gevaccineerd, kun je ook een vaccinatiebewijs krijgen. Je hoeft jezelf dan niet te testen.

 • Stap 1: Download de CoronaCheck app.
 • Stap 2: Log in met je DigiD en de gegevens worden automatisch opgehaald.
 • Stap 3: Toon de QR-code die verschijnt bij de ingang van het concert.
 • Lukt het je niet om een QR-code te maken omdat je vaccinatie niet goed verwerkt is destijds? Kijk dan op de website van https://coronacheck.nl/.

Let op: het gele vaccinatieboekje telt niet als bewijs. Je moet echt je vaccinatie koppelen aan de CoronaCheck-app, maar dat is zo gepiept!

Hoe kom ik aan een herstelbewijs?

Ben je onlangs (maximaal 180 dagen geleden, maar niet korter dan 12 dagen) door de GGD met een PCR-test positief getest op het coronavirus? Dan kun je vanaf 1 juli 2021 een digitaal herstelbewijs opvragen in de CoronaCheck app.

 • Stap 1: Download de CoronaCheck app.
 • Stap 2: Log in met je DigiD en de gegevens worden automatisch opgehaald.
 • Stap 3: Toon de QR-code die verschijnt bij de ingang van het concert.

Heb je geen smartphone? Of ben je samen met iemand zonder smartphone? Kijk dan op https://coronacheck.nl/ hoe je een papieren bewijs print.

Wat doet de CoronaCheck app?

Via de CoronaCheck app kun je aan onze crew bij de ingang aantonen dat je geen corona hebt. Dit doe je door een code van je negatieve testbewijs, je vaccinatiebewijs of je herstelbewijs te koppelen in de CoronaCheck app.

Let op: het is alleen toegestaan je bewijs via de CoronaCheck app te tonen. Een kopie van de mail met de uitslag of het gele vaccinatieboekje tellen niet! Heb je geen smartphone? Dan kun je een papieren bewijs krijgen. Hoe? Dat vind je hier: https://coronacheck.nl/nl/print/

Kan ik naar binnen zonder coronatoegangsbewijs?

Niet tijdens concerten en avondvoorstellingen. Het kabinet staat evenementen op deze schaal alleen toe als iedere bezoeker vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs kan laten zien in de CoronaCheck app bij binnenkomst.

Tijdens jeugdvoorstellingen kun je wel naar binnen zonder Coronatoegangsbewijs, omdat we dan de 1,5 meter afstand regel hanteren.

Moet ik betalen voor een test of coronatoegangsbewijs?

Nee, testen via Testen voor Toegang (de enige test die we aan de deur kunnen accepteren) en het coronatoegangsbewijs zijn gratis.

Gezondheidscheck coronavirus

Hoe werkt de gezondheidscheck?

We gaan ervan uit dat als jij en je gezelschap naar het concert komen, je op alle, inmiddels welbekende, gezondheidsvragen ‘nee’ kunnen beantwoorden. Namelijk:

 1. Had je in de afgelopen 24 uur één of meerdere corona gerelateerde klachten?
 2. Heb je op dit moment een huisgenoot met milde klachten en koorts en/of benauwdheid?
 3. Heb je het coronavirus gehad in de afgelopen 7 dagen?
 4. Zou je op dit moment in quarantaine moeten zitten?

Beantwoord je op de dag van het concert één of meerdere van deze vragen met een ‘ja’, blijf dan thuis! Dit kan op locatie nog aan je gevraagd worden.

Route