Bostheater logo

Boslab

Wat is Boslab?

BOSLAB is het nieuwe-makers-laboratorium van het Amsterdamse Bostheater. Elk jaar in de zomer is er het Boslab Theaterfestival, waar tien dagen lang voorstellingen van nieuwe makers worden gespeeld op spannende, onverwachte locaties in en rondom het openluchttheater van het Amsterdamse Bos.

Daar waar in de zomer het Boslab Theaterfestival losbarst, maken we in de winter plaats voor het Boslab Winteratelier. Het winteratelier is een plek voor onderzoek, ontwikkeling, training en goede gesprekken. Voor nieuwe makers en makers met nieuwe ideeën. Want zoals dat gaat in het bos: in de winter ontkiemen ondergronds de zaadjes, die in de zomer tot volle bloei komen.

Ben je een (nieuwe) theatermaker en wil je meer weten over het Winteratelier? Scroll dan naar beneden voor meer informatie. Meer weten over de achtergrond van Boslab? Klik dan op de button hieronder.

Meer over Boslab

BOSLAB THEATERFESTIVAL 2023 - Inschrijving gesloten

Voor het Boslab Theaterfestival 2023 was Boslab op zoek naar eigenzinnige, bevlogen, nieuwe makers. De inschrijvingsdatum is inmiddels verstreken en het artistieke team buigt zich over alle aanmeldingen. Heb jij een aanvraag ingediend voor Boslab Theaterfestival 2023? Dan kun je uiterlijk eind november een antwoord van ons verwachten.

Wil je weten hoe het Boslab Theaterfestival er afgelopen zomer uitzag? Ga dan verder naar ‘Boslab Theaterfestival 2022’.

Het Boslab Theaterfestival 2022

BOSLAB WINTERATELIER 2022/2023

Geen kunst zonder vrijheid, geen vrijheid zonder kennis en kunde.

 

We dragen met zijn allen een enorme schat aan ervaring en expertise, en een zee aan verlangens en nog onontgonnen ideeën. Hoe kunnen we dit alles met elkaar delen, bestuderen en door-ontwikkelen? Hoe creëren we een community van makers die met elkaar zoeken naar verdieping, ontwikkeling en onderzoek met een open uitkomst in een praktijk waar altijd te weinig tijd is, met hoge productiedwang, resultaatgericht werken, en waar rendementsdenken de norm lijkt?

Boslab wil een bescheiden poging doen zo’n vrijplaats te creëren met het Boslab Winteratlier. Geïnteresseerd? Lees dan verder.

Meer over het Boslab Winteratelier